Badeplasser og kyststier i Oslofjorden

0815

Oslo ligger perfekt til i enden av Oslofjorden. Kong Christian visste nøyaktig hva han gjorde når han valgte å plassere den nye hovedstaden her. Omringet av berg og grønne skoger, med en fantastisk kyst på begge sider og en naturlig havn som elskes av både turister og businessmenn er Oslofjorden en viktig del av Norge. Uten Oslofjorden vet man ikke hvordan Norge hadde sett ut og hvor vi hadde vært.

Badeplasser

Det aller beste med Oslofjorden er at gjennomsnittstemperaturen er den høyeste i landet, med skikkelige, varme somre år ut og år inn. Hovedstadsbefolkningen får ikke nok av fjorden og kommunen har spandert millioner av kroner på å gjøre kystlinjen så spennende og atmosfærisk som mulig. Nå er det hundrevis av parker og sitteplasser langs hele kysten, samtidig som det eksisterer bokstavelig talt hundrevis av badeplasser og spennende kyststier som man kan nyte året rundt. Om man ikke gidder å sette seg på en båt for å komme seg til de mest idylliske stedene, holder det med å ta bussturen til Huk ved Bygdøy, der tusenvis av unge mennesker nyter de varme månedene i året. Har man familien på besøk, bør man ta turen til Malmøya eller Gressholmen – sistnevnte vil garantert bli en favoritt for barna med sine ville kaniner og gamle festningsvegger. Nesodden er også et populært sted for besøkende og lokalbefolkning, mens de som er heldige nok til å ha en båt kan unne seg å dra helt ut til Skogerholmen og Spirebukta. Ulvøya kan også by på en fantastisk badeplass, om man ikke har noe imot å være omringet av millionærer som titter ned på deg fra villaene sine. Man kan også finne gode badeplasser ved Bekkelaget og på andre siden av fjorden ved Sandvika, men det er som regel Huk og Gressholmen de aller fleste tar turen til.

Kyststier

Når det ikke lenger er varmt nok til å ta en dypp, kan man heller ta seg en tur langs de naturlige kyststiene i Oslofjorden. Har man kjempegod tid, kan man starte ut i Gamle Oslo og titte på Middelalderparken før man går langs kysten og ned til Bekkelaget. Derfra kan man i tillegg ta en båt eller gå over broen til Malmøya og gå seg en tur rundt den grønne idyllen. Malmøya brygge og Solvikbukta er fantastiske steder å slå seg ned og ta en piknik med sine kjære. På andre siden av fjorden finnes det minst like mange muligheter til å gå seg en lang tur. Med utgangspunkt i Sandvika kan man bevege seg oppover mot Sjøskogen og Sarbuvollen, eller finne veien sørover mot Nesøya og Hvamodden. Vil man kombinere natur og historie med en lang dagstur, kan man ta toget eller kjøre til Moss for deretter å ta seg en tur til Jeløya og spise god mat mens man titter på fantastiske utsikter over Oslofjorden – deretter er det bare å hoppe på båten til Horten og besøke den gamle festningen før man tar seg rundt den magiske Løvøya og setter seg på bussen tilbake til hovedstaden. Drar man tilbake samme vei man kom fra, altså via Moss, kan man få med seg den heftigste solnedgangen Østlandet har å by på.

Comments are closed.