Cruise på Amazonas

2013

Amazonas starter sitt løp fra Andesfjellene og den med sine sideelver flyter gjennom en hel del land i Sør-Amerika: Brasil, Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador,  Bolivia, Guyana, Suriname og Franske Guyana.  Amazonas regnes som den nest lengste elven i verden (etter Nilen) med en lengde på 6400 km. Den inneholder mer vann enn hvilken som helst annen elv i verden. Den bringer én femte del av drikkevannet som munner ut i verdens hav. Det finnes 3000 kjente fiskearter i elven og stadig flere blir oppdaget. Det finnes ingen broer over Amazonas, da de fleste områdene langs elven er ubebodd. Men Amazonas er i seg selv en viktig transportvei for urbefolkningen, som bruker håndlagede flåter og kanoer til å forflytte seg. Større båter og moderne ferger også transporterer mennesker langs elven. Siden 1500, da spaniolen Vincente Yanez Pinzon seilte som første europeer langs Amazonas, har utenlandske båter brukt elven til å transportere folk og varer.

Spennende reise

Cruise på Amazonas kan bli en spennende og uforglemmelig opplevelse for alle! På cruise utforsker man vill natur i regnskogene langs Amazonas elvebredder på forskjellige måter. Man kan ta en ekspedisjonstur, hvor man fordyper seg i jungelens hjerte. Dette cruise utforsker den mest uberørte regnskog i hele Amazonas. Båten seiler langs Rio Negro og stopper på de mest spennende stedene. Her kan man se fargerike fugler, uvanlige trær, pyntet med druer og vakre orkideer og apekatter som hopper og skriker i trekronene. Har man dårlig tid, kan man  velge et kortere cruise, som tillater én å besøke flere spennende destinasjoner på noen få dager. Cruise tar dere gjennom de mest essensielle områdene hvor man kan observere dyrelivet og den ville naturen. Båten går langs Rio Negro og Amazonas. Man får mulighet til å rusle i den mystiske regnskogen, følge de smale stiene i den frodige jungelen og utforske brede gressvidder som strekker seg fra horizont til horizont. Cruise på Amazonas blir uansett en intens og uforglemmelig opplevelse utenom det vanlige.

 

Er man på cruise på Amazonas, rekker man å oppleve forskjellige spennende aktiviteter hver dag! Man får besøke braziliansk reservat ved Lago do Juma og bli kjent med livet til urbefolkningen, fiske etter piranja, sove i hengekøye i jungelen og prøve kanoing. På guidede gåturer eller omvisninger fordyper dere seg inn i regnskogen. En populær turdestinasjon er peruanske Pacaya Samiria Reservat, et vernet naturområde med en enorm variasjon av dyre- og planterike. Her kan man møte blågule araer,  flokker av snøhvite hegrer, rosa delfiner,  leende falker og ekornapekatter som hopper i trærne. Det bor kun 30000 mennesker i dette naturparadiset. I løpet av turene får man mulighet til å kommunisere med urbefolkningen, som lever i jungelen på samme vis som de har gjort i hundrevis av år.

Klima

Når det gjelder klima, er det hovedsakelig to sesonger i Amazonas område:  en fuktig sesong med et høyt vannivå (desember til mai) og en sesong med lavt vannivå (juni til november). Regnskogen langs Amazonas blir oversvømt i regnsesongene (fra desember til mai). Elvens vann reiser seg 9 meter høy på denne tiden. Cruise på Amazonas gjør det mulig å oppleve spennende villnatur og ta masse fantastiske bilder i begge sesonger. Lufttemperatur i dette område er passe høy og behagelig. Det fines ingen perioder helt uten regn. I den ”fuktige” sesongen faller det kun 10% mer nedbør enn i den ”tørre” sesongen.

 

Comments are closed.