Cruise på Nilen

Hvem har vel ikke en eller annen gang drømt om å besøke Egypt? Pyramidene i Giza, Kongenes Dal og Det egyptiske museet i Kairo regnes med rette blant verdens aller største turistattraksjoner, og selv i en periode da Midtøsten gjennomgår en svært vanskelig tid, fortsetter turistene bare å komme. Hvis du selv skulle vurdere å ta turen en gang, vil vi dessuten på det sterkeste anbefale et cruise på Nilen. En bedre måte å oppleve faraoenes land på kan vi nemlig ikke tenke oss!

Luksuriøst seilas

kryssning nilenLuksuriøse seilaser på Nilen har faktisk vært populære helt siden den britiske mandatperioden, da velbeslåtte engelskmenn – blant dem Winston Churchill – oppdaget Nilens sjarm. I dag kan du velge mellom et utall forskjellige operatører, som tilbyr skreddersydde pakketurer for enhver smak. I de fleste tilfeller dreier det seg om mellomstore, moderne skip som tilbyr alle fasiliteter, inkludert svømmebasseng, store, komfortable lugarer og førsteklasses matservering ombord. Den vanligste ruten begynner i Luxor og ender i Aswan. Ingen av disse byene har all verdens å by på isolert sett, men til gjengjeld er omegnen formelig spekket med attraksjoner, deriblant Kongenes dal og ruinene av Theben. Passasjerene får også rikelig med anledning til å stoppe og strekke på beina underveis. Framfor alt handler imidlertid disse luksusturene om å slappe av. Hva er vel f.eks. bedre enn å sitte på dekk med en gin & tonic i hånden og se solen gå ned over ørkenen?

Reis på gamlemåten

For den eventyrlystne finnes det dessuten et høyst eksotisk alternativ, nemlig å reise med et tradisjonelt egyptisk fartøy, en såkalt dahabiyya. Disse seilbåtene av tre er faktisk like komfortable som de mer moderne konkurrentene, men er selvfølgelig langt mer sjarmerende. Skulle du ønske noe enda mer privat, kan du også leie en felucca, som er Nilen-fiskernes tradisjonelle fremkomstmiddel og som kun tar en håndfull passasjerer. En vanlig felucca har verken innlagt vann eller elektrisitet, så eventuelle toalettbesøk må avlegges ved elvebredden (husk å se opp for slanger!).

Comments are closed.