Dykking i norske fjorder

Norges fjorder er et dykkerparadis i verdensklasse. Fjordene er dype, og dykketerrengene er spennende, og det marine livet er rikt og variert. Det finnes også et stort antall vrak som kan dykkes på, og flere flotte dykkeplasser som man kan velge mellom.

Dykking

Takket være Golfstrømmen er temperaturen i vannet akseptabelt for dykking hele året. Om sommeren er vanntemperaturen rundt 20 grader. Som dykker i fjordregionen er du garantert å støte på en lang rekke undervannsdyr. Steinbit og fiskestimer er ikke sjeldne å finne.

Det finnes mange dykkesentre i de ulike dykkeområdene, som for eksempel Gulen Dykkesenter. Her kan du bli med på guidet dykketur, og få oppleve spesielle marine arter på nært hold. Du kan for eksempel få se pigghå på høsten og tidlig på vinteren. Dykkeekspertene på sentret har dykket på over 250 forskjellige steder, og har valgt ut de beste stedene for å ta deg med på.

 

Mange skip ble senket i fjordregionen under andre verdenskrig. Disse båtene ligger på havets bunn, og fungerer som utmerkede mål får dykketurer. Både krigsskip og sivilbåter er å finne på havbunnen. Det er kanskje lurest å dykke på skipsvrak med en guide, i hvert fall hvis du ikke har mye dykkeerfaring ennå.

Comments are closed.