Eksotiske reisemål – Japan

Spennende og ekostiske Japan

japan1Japan er et utrolig fascinerende land og et supert reisemål. “Landet hvor solen kommer opp” består av fire store øyer og utrolige 6848 mindre øyer. Den japanske naturen og landskapet er svært variert, med frodig vegetasjon, fjell og elvesletter. Japan er ofte utsatt for jordskjelv og vulkanutbrudd, og Japans høyeste fjell er den vakre og kjegleformede vulkanen Fujiyama. Den utrolig ensidige befolkningen er et fascinerende trekk i seg selv, der hele 98,5 % er japanske. Levealderen er høy, med forventet levealder på rundt 87 år for kvinner! Japan har mange blomsterarter som kun finnes på Japan, samt en interessant fauna. Visste du at det er brunbjørn på Japan? Japan er mer enn templer, manga og sushi, selv om det selvsagt er det også! Som du ser, er det massevis av grunner til å besøke Japan!

For animé-fans

Er du stor animé-fan? Hva med et besøk til Kiki’s bakeri? Ja, du kan besøke det i virkeligheten! Ja, nesten da. Dersom du ikke er innvidd, kan vi opplyse om at “Kiki’s Delivery Service” er en av verdens mest kjente og kjære animé-serier. Det lille bakeriet selger bakevarer inspirert av animé-serien, og ligger i den lille landsbyen Yufuin Floral Village, som for øvrig også ser hyggelig ut! Du kan også besøke Totoro-huset! Trenger du en pause fra turisme og tai-chi, men vil holde deg innenfor det japansk-inspirerte, kan du spille Lucky Koi hos http://www.mobilecasinoer.com/. Alternativt kan du lese den flotte kjærlighetsromanen “The sound of waves” av japanske Yukio Mishima.

Japansk matkultur

Hva med en piknik under blomstende kirsebærtrær? Japansk matkultur har preg av enkelhet og ferske råvarer. Skalldyr, fisk, alger og grønnsaker er sentrale ingredienser i det japanske kjøkkenet. Spesialiteten sushi har jo blitt veldig populært også i Norge, og liker du det, vil du finne god og rimelig sushi overalt. Prøv sake også, en drikk med lange og mange tradisjoner! I Japan spiser man med spisepinner, så kanskje du bør trene litt på det før reisen – om du ikke allerede er en kløpper med pinner, da?

Comments are closed.