Hurtigruten

0415

Om du tror at du alltid må sette deg på lange flyreiser før du kan klyve om bord på et cruiseskip, tar du feil. Her hjemme i Norge har vi faktisk et av verdens mest kjente cruiseferger! Du har sikkert hørt om den, men kanskje ikke satt deg helt inn i hva det er for noe. Navnet er Hurtigruten, og den blir kalt for Verdens Vakreste Sjøreise med god grunn. Ja, selvsagt kan man sette seg på et av de vanlige cruiseskipene og nyte sol og varme mens man bader på dekk, men det er ikke all verden man får sett fra slike skip. Strender og palmer flyter forbi mens du ligger på dekket og sipper på en drink – det er kjempedeilig, det også. Hurtigruten derimot tar deg med på en opplevelse som vil åpne horisontene, som vil vise deg en unik natur og påminne deg om at jordkloden er et magisk sted.

Fra Bergen til Kirkenes

Hurtigruten starter sin ferd i Bergen, den historiske byen som en gang var en del av det Hanseatiske forbund. Herfra setter man kursen nordover – ja, så langt nord som det egentlig er mulig å dra. Man flyter forbi de mest kjente landemerkene i Norge, inkludert den vanvittige Geirangerfjorden før man stopper opp i Ålesund i noen timer. Deretter går turen til Molde, Kristiansund og trøndernes hovedstad, Trondheim. Det er én ting å se disse eldgamle byene fra bakken, det er en helt annen ting å se dem fra et stort skip. Etter Trondheim kan man vinke farvel til varm vind fra Golfstrømmen – skipet setter nemlig kurs mot Bodø og Lofoten. Her får du oppleve snødekte fjell og tradisjonsrike byer som Svolvær og Stokmarknes før man flyter forbi Finnsnes og den nordlige hovedstaden – Tromsø. De fleste hopper av her og takker for seg, men de eventyrlystne kan velge å fortsette turen helt til man runder verdens nordligste by, Hammerfest, og setter kursen mot Berlevåg, Båtsfjord, Vadsø og den endelige destinasjonen – Kirkenes.

 

Etter over en uke på en av de historiske fergene har man fått sett hele Norgeskysten og det meste av hva den kan tilby. 134 timer med endeløs magi og fantastiske utsikter hele veien – Hurtigruten er et paradis for fotografer og par på utkikk etter den ultimate romantiske reisen.

Ti forskjellige skip

Det er over ti forskjellige skip som farter opp og ned langs kysten og man bør velge grundig hvilket skip man ønsker å ta. Vil man ha moderne komfort og et stort utvalg av underholdning, bør de nyere skipene som MS Trollfjord og MS Midnatsol være av interesse. Vil man derimot oppleve Hurtigruten på tradisjonelt vis, bør en av de eldre skipene fra 60-tallet bli ditt midlertidige hjem. MS Nordstjernen og MS Lofoten har vært i drift i over et halvt århundre og er gjennomsyret av historie. Forresten så er ikke Hurtigruten kun en opplevelse i Norge. De seneste årene har selskapet begynt å tilby andre opplevelsesreiser rundt omkring på planeten, med eventyr som hovedfokus. Nå kan man oppleve Grønland og dets fargerike småbyer, samt ta et helt nytt steg ut i verdensreisene og titte på Antarktis fra dekket på det nybygde MS Fram. Turister fra hele verden søker seg til Norge kun for å hoppe på Hurtigruten – her kan man dermed møte masse spennende mennesker som alle er enige i én ting. Norge er det vakreste stedet på jord.

Comments are closed.