Livet som mannskap

Hardt liv om bord

Mange folk verden rundt, inkludert her hjemme i Norge, har drømt om å jobbe på en båt. For det meste er dette dog naive drømmer og vrangforestillinger. Spør du en nordmann, vil han sikkert tro at arbeidet offshore (på en båt eller oljerigg) er rene paradiset, med skyhøy lønn og perfekte omgivelser. Sannheten er dog den stikk motsatte. La oss knuse et par myter med én gang. Først og fremst må du gjøre deg klar til opp til 20 timer lange arbeidsdager. Mange jobber hele døgn i strekk før de får muligheten til å sove i fem-seks timer. Prøv å sove mens båten gynger i storm! Deretter er det lønna. Ja, timelønna er ekstremt god, men de fleste båtmannskap jobber i roterende skift, altså for eksempel to uker om bord og to uker på land. Saken er den at man ikke får betalt for å være på land, altså må man tjene nok penger på de to ukene om bord til å leve godt mens man er på land. Glem tanken om at livet som mannskap er en dans på roser.skepp2

Store dordeler

Fordelene er dog gode, om man er villig til å overse alle de negative detaljene. Først og fremst har du alltid god mat å spise ombord. Alle skip har en profesjonell kokk som gjør mirakler med den ferske maten som oppbevares i kjøleskapene. Jobber du på en fiskebåt kan du dessuten glede deg til den ferskeste fisken du noen gang har spist. Større båter har også spesielle rom med biljardbord, pingpong, treningssenter, enkelte har til og med badstuer. Slik at man endelig får slappet av ordentlig når man har noen timer til overs. For fra tid til annen har man faktisk 12 timer å slå ihjel, og da gjelder det å finne noe moro å gjøre. Mange norske båtarbeidere bruker informasjonssider som http://www.norske-spillautomater.com/ til å finne frem til heftige pengespill på nettet. Disse er tilgjengelige fra smarttelefoner og nettbrett, som de fleste moderne arbeidere har med seg ombord.

Nå som private pokerlag har blitt lovlige i Norge, har mange også med seg en kortstokk på båten, slik at mannskapet kan ta noen runder poker eller blackjack mens de venter på nye arbeidsoppgaver. Slik går tiden raskere om bord, og man har det moro innimellom de ekstremt tunge oppdragene man har på båten.

Comments are closed.