Motorbåter

MotorboatMotorbåt er fellesbetegnelsen på mindre fartøyer som drives med bensinmotor eller dieselmotor. Den første motorbåten ble laget rundt 1860, men det var først da Daimlers bensinmotor ble tilgjengelig for folk flest at denne typen båter ble vanlig. Det finnes mange typer av motorbåter.

Snekka har lenge vært svært vanlig i Norge. En snekke holder bare en fart på 5-7 knop. For å få større fart, må båtene ha flatere bunn akter, slik at de løftes litt ut opp fra vannet når farten blir større. Tidligere var tre det vanligste byggematerialet i båtene, men i nyere tid er glassfiber mer vanlig. Små, raske båter kalles ofte passbåter, mens raske turbåter kalles cabincruisere.

Bavaria Yachtbau GmbH er en av de største båtprodusentene i verden. Selskapet er kjent for høy kvalitet og gunstige priser. Båtbyggerfirmaet Nor-Tech ble etablert i Norge, men har vært basert i Florida siden 1990-tallet. Beneteau er også et annet kjent merke. Jeanneau er et anerkjent merke som produserer flere ulike modeller av motorbåter.

Motorbåter finnes i mange størrelser og med ulik motorstyrke, slik at de fleste finner en båt som passer. Båtenes design varierer også, alt etter hvilket bruksområde de er tilpasset. Mange båter har utenbords motorer, mens andre har innebygde motorer. Båtens utseende og merke er en smakssak – og ofte er prisen relatert til begge deler.

Comments are closed.