Øyer i indre Oslofjord

Oslofjorden går langs hele seks fylker i dette langstrakte landet – Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold og Telemark – så det skulle bare mangle at man finner flere øyer langs denne strekningen. Selv om folk flest er bosatt på fastlandet, finnes det også bebodde øyer i fjorden. Av øyer som delvis grenser til Oslofjorden er de meste folkerike øyene Tunøya med 32000 innbyggere og Rolvsøy med 26000 innbyggere. Ellers er Nøtterøy, Jeløya og Kråkerøy, med henholdsvis 20000, 10000 og 8000 innbyggere de mest folkerike av øyer i Oslofjorden. Utenom disse finnes det masse flotte og sjarmerende øyer. Disse er verdt et besøk, og har masse fint å by på.

Hovedøya

Hovedoya_kanonerHovedøya ligger nære Oslo sentrum, det tar fem minutter med direkte rute. Her er det mulighet for å gå tur i skog og mark og det bugner av badeplasser og kulturminner. Man går ikke sulten herfra, det finnes nemlig to spisesteder; Klosterkroa, som fungerer som kiosk og kafe om sommeren, og Revierhavnen Kro, en à la carte-restaurant som ligger ved gjestehavnen. Det er ikke tillatt å overnatte på denne øya, heller ikke å tenne bål. På venstre side av øya finner man to strender med bademuligheter. Dersom man skulle ønske å drive med andre aktiviteter enn bading bør man gå til midten av øya, hvor det er en stor gresslette hvor man kan drive med ballspill og lignende. Et kloster fra 1147 og kanonbatterier fra 1808 kan være verdt å ta en kikk på for de mer kulturelt interesserte.

Langøyene

Langøyene var opprinnelig to øyer, Nordre og Søndre Langøy, men ble satt sammen av kunstig fylling på 1950-tallet. Her finner man også en stor gresslette hvor man kan drive med mange aktiviteter, sandvolleyballbane, naturiststrand og flotte turstier. Denne øya er attraktiv for teltcampere, da det er mulig å overnatte på Nordre Langøy. Øya kan også by på kafé og strender. Det er ikke lov å tenne bål, men det finnes plasser på øya som er tilrettelagt for grilling.

Lindøya

Lindøya er utvilsomt en av de mest idylliske øyene. Den har badeplasser og sommerhytter. Midt på øya er det en fotballbane og butikk, mens det sørvest finnes badeplasser og badebrygge og den har i tillegg forbindelse til Vippetangen, terminalen for danskebåtene. Øya har en svømmestadion fra 1949, hvor det stadig arrangeres svømmestevner. Telt og tenning av bål er ikke tillatt.

Comments are closed.