Robåter – design og modeller året 2014

robåtNår det kommer til robåter er de kanskje ikke den typen båter som får mest oppmerksomhet av media eller publikum når det kommer til båtmesser eller de store, glinsende fargeoppslagene i tidsskriftene. Ikke så ulikt bilverdenen, i grunn, hvor alle gjerne vil se den nyeste Ferrarien, men de færreste ender med å kjøpe den, både på grunn av pris og at den kanskje ikke er så praktisk som daglig kjøretøy.

Men en robåt har flere fordeler, og finnes i flere ulike varianter. Man kan skaffe seg en som er bygget rundt tradisjonelle norske metoder, som en trepram, eller en jolle i plast, som en av Pioneer-jollene. Disse har fordelen av å kunne ha en mindre påhengsmotor på, og i noen typer robåter er det mulig å montere seil dersom man skulle ønske det.

En annen type robåter som man kan kjøpe er de som er bygget for trenings- eller konkurranseroing. Blant annet lanserte Oslo-firmaet Arentz & Amundsen AS en ny singlesculler i år som de kaller for Olym Sport, og den er både relativt rimelig i innkjøp, enkel å transportere, samt at firmaet også reklamerer med at roing i denne typen båter er ansett å være en av de beste og mest effektive formene for trening.

Comments are closed.