Seilsportbåter

sportsegelSeiling er en sport som man kan utøve som et team eller individuelt. Det mange forbinder med seilsport og konkurranser er jolle for barn eller voksene. En konkurranse i seiling blir kalt for en regatta. Den største kjølbåtklassen i Norge er Albin Express, med over 100 aktive båter, mens den aller største båtklassen her til lands er Optimist.

Jolle er det de fleste starter med, som oftest Optimistjolle, så Zoom 8 og til slutt Laser eller Europajolle.Norges Seilforbund, som ble grunnlag i 1970, organiserer seiling i Norge. Seiling er også en gren i De olympiske leker. Mange har sett på seiling som en rikmannssport, hvilket faktisk ikke stemmer: Seiling er for alle. Forbundet er med på å organisere sommerleire for barn og unge slik at de kan ta del i sporten. Rekruttering til seilsporten er en viktig del av arbeidet.

Det ble seilet i Norge lenge før det ble opprettet et seilforbund. Det er over 150 år siden den første dokumenterte regattaen ble avviklet. Norge er et land med en lang kyst. Vi har stolte tradisjoner for seiling her i landet. Seilsportbåter kommer i alle prisklasser og mange størrelser, det er noe for alle.

Comments are closed.