Yachter

yahctYachter er båter som primært brukes til fornøyelse. Navnet kommer antakelig fra nederlandsk Jacht (norsk: jakt), fordi det opprinnelig var navnet på lette seilfartøy som ble brukt til å jakte på pirater og andre vannreisende uhumskheter. Yachter har som regel god plass og mange bekvemmeligheter, deriblant helipads, plass til mindre båter, opptil flere bassenger og diverse annet leketøy dersom man skulle begynne å kjede seg ute på det store blå.

Det var spesielt på begynnelsen av 1900-tallet at store luksusbåter ble populært. De virkelig store fartøyene fikk en fremvekst på slutten av 1990-tallet. Mange av yachtene i omløp i dag er privateide, men det er også selskaper som leier ut de luksuriøse båtene.

Superyachter og megayachter er enorme båter over henholdsvis 75 og 330 fot. Den største yachten er 590-foteren Azzam, eid av presidenten av De forente arabiske emirater. Iallfall innehar den rekorden enn så lenge – flere nye, enda større yachter lurer i kulissene. Kolossen Everest, når den står ferdig, blir en gigayacht på 660 fot. I tillegg er et annet prosjekt i full gang for å bygge en 728-foter under prosjektnavnet Triple Deuce. Man regner med at denne staselige damen skal stå ferdig en gang i 2018.

Comments are closed.